Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/creative.dk/sydkystmaraton.dk/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Abstinenser for træningsafhængige og alkoholikere er ens
Du er her
Hjem > Sport > Motionister og alkoholikere lider af samme abstinenser

Motionister og alkoholikere lider af samme abstinenser

Abstinenser ved motion og alkohol.

Mange vil mene, at der er stor forskel på at lide af alkoholisme og at være afhængig af at træne. Det viser et dansk studie foretaget af Mia Beck Lichtenstein fra Syddansk Universitet. Selvom det kan lyde som om, der er en verden til forskel på de to ting, så minder de alligevel om hinanden i forhold til ét punkt: Abstinenser. Konsekvenserne af overdreven træning har nemlig den samme indvirken på privat- og arbejdslivet, som vi kender det fra alkoholikere. Ligesom alkoholikere kæmper også træningsafhængige motionister med at få hverdagen til at fungere – og ikke mindst at få familien til at fungere.

Ligesom med andre misbrugsgrupper, så er det i høj grad familien og de pårørende, som lider overlast af misbrugernes abstinenser. Træningsafhængige får lige som alkoholmisbrugere svært ved at leve op til familiens krav og brug for opmærksomhed, hvilket leder til svigt af større eller mindre grad. Problemet er, at det ofte betyder, at alkohol eller træning bliver en flugtvej fra hverdagens problemer. Og selvom det selvfølgelig er skadeligt at indtage alkohol i større mængder, så kan kroppen heller ikke holde til at man træner hårdt flere gange om dagen.

Alkoholmisbrug er stadig mere alvorligt

Det er nemmere at gendanne en krop, der har været udsat for hård træning frem for en, der har indtaget høje mængder af alkohol gennem længere tid, der ikke kun giver fysisk skader men også psykiske problemer. Derfor er det også vigtigt, at der er fokus på at hjælpe alkoholikere, der forsøger at lægge deres misbrug bag sig, ved at støtte dem i deres kamp mod de abstinenser, der gør det svært at holde sig fra at drikke. Det kræver både en stor indsats fra familie, arbejdsplads og venner, som hele tiden skal være opmærksomme på at støtte og være stærke nok til at hjælpe en alkoholiker med at indse at alkoholbehandlinger er den eneste løsning på personens alkoholmisbrug. Det er der, at man virkelig kan gøre en forskel for vedkommendes fremtid. Og som de fleste motionister nok også ved, så er alkohol og motion aldrig en god kombination.

Redaktør
Dækker begivenheder indenfor fodbold og aktiv sportsrejser i Danmark og internationalt.

Skriv et svar

Top